Ionizácia vzduchu ako prírodný proces
Po búrke ihneď cítiť, že vzduch je sviežejší. Je to vďaka obrovskej sile elektrických výbojov, ktoré vyčistili atmosféru a dodali do ovzdušia novú energiu. Slnko, voda, vietor, stromy, rastliny i blesky uvoľňujú energiu, ktorá bez prestania rozbíja molekuly kyslíka na elektricky nabité atomárne ióny.
Vzájomným pôsobením rôzne nabitých kladných a záporných iónov vznikajú nové, energiou aktivované molekuly kyslíka. Ionizácia prebieha v prírode neustále a má skutočne blahodárne účinky. Obohacuje ovzdušie o energiu, ktorá je potrebná na čistenie a dezinfekciu atmosféry.
Ionizátor v potravinárskom odvetví
V potravinárskom priemysle má ionizátor široké uplatnenie a predlžuje trvanlivosť potravín. Zabraňuje šíreniu a rastu baktérií, plesní, húb, kvasiniek a vírusov. Prístroje výrazne redukujú množstvo patogénov v ovzduší a vznik infekcií, ktoré spôsobujú baktérie. Aplikujú sa najmä v oblasti dekontaminácie výrobných a skladovacích priestorov v potravinárstve, v sušiarňach mäsových výrobkov, syrárňach a pod.
Jeho použitie je jednoduché:
- ničenie parazitov a mikroorganizmov v mäse, v morských živočíchoch
- ničenie baktérií, ktoré spomaľujú dozrievanie čerstvého ovocia a zeleniny
- ničenie baktérií, ktoré spomaľujú klíčenie plodín (zemiakov, cibule, cesnaku)
Späť