Novinky

Predĺžte trvanlivosť potravín....

Ionizácia vzduchu ako prírodný proces

Po búrke ihneď cítiť, že vzduch je sviežejší. Je to vďaka obrovskej sile elektrických výbojov, ktoré vyčistili atmosféru a dodali do ovzdušia novú energiu. Slnko, voda, vietor, stromy, rastliny i blesky uvoľňujú energiu, ktorá bez prestania rozbíja molekuly kyslíka na elektricky nabité atomárne ióny.

Vzájomným pôsobením rôzne nabitých kladných a záporných iónov vznikajú nové, energiou aktivované molekuly kyslíka. Ionizácia prebieha v prírode neustále a má skutočne blahodárne účinky. Obohacuje ovzdušie o energiu, ktorá je potrebná na čistenie a dezinfekciu atmosféry.

 

 

Ionizátor v potravinárskom odvetví

V potravinárskom priemysle má ionizátor široké uplatnenie a predlžuje trvanlivosť potravín. Zabraňuje šíreniu a rastu baktérií, plesní, húb, kvasiniek a vírusov. Prístroje výrazne redukujú množstvo patogénov v ovzduší a vznik infekcií, ktoré spôsobujú baktérie. Aplikujú sa najmä v oblasti dekontaminácie výrobných a skladovacích priestorov v potravinárstve, v sušiarňach mäsových výrobkov, syrárňach a pod.

Jeho použitie je jednoduché:

  • ničenie parazitov a mikroorganizmov v mäse, v morských živočíchoch
  • ničenie baktérií, ktoré spomaľujú dozrievanie čerstvého ovocia a zeleniny
  • ničenie baktérií, ktoré spomaľujú klíčenie plodín (zemiakov, cibule, cesnaku)

 

Späť